7 Rumah Terbaik Dan Terunik Di Dunia

 

Rumah adalah tempat untuk kita berlindung. Bagaimanapun ada sesetengah orang yang membina rumah atau  bangunan yang agak unik dan menarik . Di bawah ni Tobi Senaraikan 7 rumah/bangunan unik terbaik ..

 

 

1. Kettle House

Rumah cerek air ni bukan sahaja serupa macam cerek tapi boleh berfungsi dengan baik.Walaupun rupanya macam cerek tapi selamat untuk di duduki dan agak selesa.Rumah ini telah di bina di Texas , Amerika Syarikat.

 

2. Stone House

Rumah batu yang terletak  di Portugal ini  diperbuat betul-betul daripada batu-batu! Tapi diketahui bahawa rumah ini tiada penghuni.Siapa lah ye yang buat rumah ni.Macam Rumah misteri ada hantu je..hehe

 

3. Crooked House

Rumah ini di kenali sebagai rumah paling bengkok dalam dunia.Sangat unik cara pembinaan nya.Seperti rumah yang anda lihat dalam air yang bergelora kan..

 

4. Cubic House

Rumah padu di Rotterdam, Belanda adalah koleksi rumah yang bersama-sama membentuk geometri kiub. Faktor yang menarik di sini adalah bagaimana rumah ini di bina macam nak jatuh atau runtuh ..Tapi berjaya menahan dengan sempurna sehingga ke hari ini.

 

5. Upside Down House


Rumah terbalik  ni  terletak di Florida , Amarika Syarikat, juga sangat unik pembinaan nya.Ini adalah konsep baru bagi sesiapa yang berminat untuk memiliki rumah seperti ini, dan sudah tentu kosnya juga melebihi dari kos rumah biasa.

 

 

6. Cob House

Cob House di Vancouver Kanada, rumah dibuat daripada tanah liat , pasir, jerami dan air. Di Ketahui tidak berpenghuni , mungkin pembuat nya saja-saja nak meluangkan masa terluang kot.

 

 

7. Shoe House

Terletak di Pennsylvania, Amerika Syarikat , Diberitakan pemiliknya adalah juga tukang kasut jadi terpikir untuk membina rumah seperti kasut supaya perniagaan nye bertambah jaya dah berjaya.

 

 Tobi :banyak lagi sebenarnya design-design rumah pelik ni, Anda boleh cari lagi kat google dengan keyword unique house .

 
Filed in: Alam&Keindahan Tags: , ,

You might like:

7 Terbaik Populasi  Penduduk Teramai 2013 7 Terbaik Populasi Penduduk Teramai 2013
7 Terbaik Gunung Tertinggi di dunia 7 Terbaik Gunung Tertinggi di dunia
7 Terbaik Bangunan Tertinggi di dunia 2013 7 Terbaik Bangunan Tertinggi di dunia 2013
7 Terbaik Tempat Berhantu Terkenal Di Semenanjung Malaysia 7 Terbaik Tempat Berhantu Terkenal Di Semenanjung Malaysia

Leave a Reply

Submit Comment
© 2014 Koleksi 7 Terbaik Seluruh Dunia. All rights reserved. XHTML / CSS Valid.
Proudly designed by Theme Junkie.